Mituri Despre Curatenie

De cele mai multe ori ne este usor sa urmam unele reguli simple in curatarea casei. Din pacate, unele dintre aceste sfaturi nu sunt doar ineficiente, ci si daunatoare pe tine sau pentru casa ta.Cum au reusit sa devina aceste metode atat de utilizate si cum au ajuns niste mituri ale curateniei? Ma jos iti voi prezenta cateva raspunsuri, precum si rezolvarile corecte ale problemelor.

1. Geamurile se curata cel mai bine cu ziar

Acest mit este cel mai raspunand la momentul actual in ce priveste curatenia.In cazul in care il combini cu alcolul, ziarul va lasa urmde de vopsea pe geamuri. Acestea vor apararea sub forma de dungi sau nu se pot sesiza decat dupa prima ploaie.Un risc pe care il prezinta acest mit este imprimarea vopselei topografice pe rama geamului, depinzand de materialul acestuia.

Pentru a putea curata geamurile eficient este necesar sa folosesti o carpa alba din bumbac sau servetele de hartie. Deoarece acestea se murdaresc mult mai repede, esti nevoit sa le schimbi destul de des cu unele proaspete, dar rezultatul este impecabil. Desigur, folosind materialul potrivit, poti reduce substantial nevoia de a folosi un produs de curatat. Un amestec din parti egale apa si otet este suficient pentru a curata geamurile, oglinzile sau alte suprafete din sticla din casa ta.

2. Covoarele nu trebuie curatateprea des, deoarece se strica

Este foarte important sa cureti covorul in functie de tipul de murdarie sau de pata.Urmeaza intotdeauna instructiunile de utilizare notate pep rodusele de curatat.De asemenea, asigura-te ca metoda pe care o folosesti este potrivita cu materialul din care este confectionat covorul.

Iata cateva sfaturi:

- curata petele de indata ce s-au format;

- dupa ce ai aplicat o solutie de curatat , aspira din nou;

- in cazul in care apelezi la o fima de curatenie, stabileste tipul de curatare si durata in functie de materialul covorului; de asemenea, nu folosi niciodata covorul umed; asigura-te ca este uscat inainte ca echipa sa plece de la tine de acasa;

- evita sa bati covorul foarte des; aceasta metoda agresiva poate duce la distrugerea tesaturii. 

Un covor intretinut va fi intotdeauna mai usor de curatat si nu se va transforma intr-o adevarata sursa de acarieni si microbi.

3. Fixativul curata petle de cerneaza.

Aceasta metoda este partial adevarata deoarece nu prea mai funcioneaza in zilele de azi. Acum multi ani, se baza pe continutul bogat in alcool al fixativului, alcoolul fiind solutia care curata petele de cerneaza. In ziua de astazi pe piata au aparut produse cu o cantitate redusa de alcool sau chiar unele produse pentru fixarea parului fara alcool.

Este necesar sa verifici eticheta produsului inainte de a-l aplica peste o pata. In cazul in care acesta nu contine alcool, tepoti orienta catre un deodorant sau catre o sticluta cu pulverizator incarcata cu alcool de uz casnic.

4.Daca dublez cantitatea de detergent, maresc si puterea de curatare

Acest lucru este total eronat. Daca folosesti o cantitate prea mare de detergent, acesta va produce mai multa spuma, deci va fi mai mult de munca, indiferent ca e vorba de detergentul pentru covoare, gresie sau vase.
In cazul in care speli pe jos cu o solutie care contine prea mult detergent, iti va fi aproape imposibil sa clatesti zona astfel incat sa elmini surplusul.